/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Răsturnare de situaţie în cazul tragediei aviatice din 2010 în Smolensk, Rusia. Ce a condus de fapt la prăbuşirea avionului prezidenţial polonez

12 aprilie 2018, ora 08:22

Potrivit unui raport al autorităţilor poloneze, accidentul aviatic nu s-a produs ca urmare a unei erori de pilotaj sau din cauza condiţiilor meteorologice, ci ca urmare a unei explozii ce a avut loc la aripa stângă a aeronavei.

Explozia s-a produs când aeronava se afla la aproximativ 900 de metri de aeroportul din Smolensk, Rusia. Ulterior, a explodat şi fuselajul aeronavei, aspect ce a dus la prăbuşirea avionului în care se afla preşedintele polonez, au anunţat anchetatorii.

Raportul anchetatorilor polonezi a fost publicat la o zi după comemorarea a opt ani de la catastrofa aeronautică de la Smolensk.

Lech Kaczynski şi 95 de oficiali polonezi de rang înalt, inclusiv şeful Statului Major şi guvernatorul Băncii centrale se aflau la bordul aeronavei. Delegaţia de stat urma să participe la ceremonii de comemorare a câtorva mii de ofiţeri din cadrul armatei poloneze – masacraţi în Pădurea Katyn din Rusia de către poliţia secretă sovietică în 1940 -, un masacru pe care Kremlinul l-a negat până în 1990.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram