Roskomnadzor a cerut executarea imediată a deciziei instanței de judecată în cazul satisfacerii cererii de restricționarea a accesului la messengerul Telegram în Rusia. Despre acest lucru a declarat un reprezentant al Roskomnadzor la o conversație în judecată în legătură cu un proces privind restricționarea accesului la Telegram, relatează Interfax.

„Procesul dat este legat de diseminarea informațiilor și, din moment ce Telegram nu este oferă cheile pentru decodarea mesajelor, am depus cerere de executare imediată a hotărârii dacă cererea este satisfăcută”, a spus reprezentantul Roskomnadzor.

Interfax informează că instanța se va pronunța asupra cererii vineri, 13 aprilie. De asemenea, instanța de judecată a satisfăcut cererea Roskomnadzor și a inclus FSB-ul din Rusia pe cazul dat în calitate de persoană terță.

FSB a solicitat Telegram să furnizeze cheile de criptare pentru a accesa corespondența mai multor utilizatori. Serviciul a făcut cererea în baza unui ordin propriu din 2016, care îi conferă astfel de competențe. Telegram a refuzat să facă acest lucru. După aceea, instanța a amendat Telegram cu 800 de mii de ruble.

În martie 2018, Curtea Supremă a respins cererea Telegram de a recunoaște ordinul FSB drept ilegal. Roskomnadzor a dat Telegramului 15 zile pentru a transmite cheile de criptare FSB-ului, termen care a expirat la 4 aprilie. La 6 aprilie, Roskomnadzor a intentat un proces de judecată pentru a restricționa accesul la messenger.