Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal la alegerile locale din 20 mai, susține că a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală și la Consiliul Coordonator al Audiovizualului, în care afirmă că actualul primar interimar al Capitalei, Silvia Radu, se folosește de poziția pe care o are și utilizează resurse administrative pentru a se promova în scrutinul electoral.

Munteanu susține că Silvia Radu, în timpul orelor de muncă, mai exact, miercuri, în jurul orei 15.00, s-a prezentat la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău nr. 1, pentru a ridica listele de subscripție. „La fel, pe tot parcursul zilei de muncă, în calitate de primar interimar-auto-intitulat, aceasta abuzează de funcția deținută pentru a-și promova imaginea de candidat electoral, prin diferite materiale video și poze plasate pe rețelele de socializare (mimând supravegherea procesului de lucru la astuparea gropilor în asfalt, la salubrizarea de primăvară, la răsăditul florilor, etc), iar spațiul public este intoxicat cu informații mediatizate intens de portalurile de știri și posturile de televiziune deținute de liderul Partidului Democrat, dl Vladimir Plahotniuc”, mai menționează liberalul.

Munteanu subliniază că astfel de situații, per ansamblu, „sunt niște abuzuri de drept, fraude electorale și o crasă manipulare prin utilizarea resurselor administrative și mediatice, camuflate sub forma unor „informații despre activitatea administrației publice locale””.

Vedeți mai jos textul integral al sesizării: