Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) își exprimă profunda sa îngrijorare în legătură cu rapoartele privind utilizarea armelor chimice în Republica Arabă Siriană și condamnă cu fermitate folosirea armelor chimice împotriva populației civile și în alte orice circumstanțe.

Într-un comunicat al instituției, se spune că MAEIE consideră că normele internaționale împotriva armelor chimice trebuie să fie respectate cu strictețe și susține ideea constituirii unei misiuni internaționale în vederea efectuării unei anchete independente privind utilizarea armelor chimice în Siria.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, miercuri, că aproximativ 500 de oameni au prezentat simptome specifice expunerii la substanţe neurotoxice sau clor, după atacul chimic ce a avut loc în Siria, informează BBC News Online, citat de Mediafax.

Anunţul OMS vine în contextul în care 70 de persoane au murit, duminică, în urma unui presupus atac cu arme chimice în oraşul sirian Douma, ultima redută a rebelilor din regiunea Ghuta de Est.