Victor Strătilă, ex-vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate, este candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Verde Ecologist. Acesta a depus joi, 12 aprilie, setul de documente necesare pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral la alegerile locale din 20 mai 2018.

Anunțul a fost făcut de candidat pe pagina sa de Facebook. „Dragi prieteni, astăzi împreună cu colegii din Partidul Verde Ecologist am depus documentele pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral la alegerile locale din 20 mai 2018 pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău”, a scris Strătilă pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, și partidul Verde Ecologist a venit cu detalii despre înaintarea candidaturii lui Strătilă. „Pe parcursul ultimelor săptămâni, Partidul Verde Ecologist a dat curs invitaţilor şi a participat la mai multe întruniri la care s-a pus în discuţie identificarea şi înaintarea unui candidat comun din partea partidelor pro-europene la alegerilor locale din 20 mai 2018, pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău. La aceste întruniri, Partidul Verde Ecologist a optat pentru identificarea şi înaintarea un candidat comun al partidelor pro-europene. Cu părere de rău, discuţiile nu s-au soldat cu succes, deoarece nu toate partidele pro-europene acceptă identificarea şi înaintarea la alegerile locale respective a unui candidat comun. Mai mult ca atât, anumite formaţiuni politice şi-au înaintat candidaţii proprii chiar în perioada discuţiilor şi întrunirilor partidelor pro-europene. În aceste circumstanţe, conştientizând problemele cu care se confruntă municipiul Chişinău, precum şi pericolul acaparării Primăriei municipiului Chişinău de către partidele oligarhice, Partidul Verde Ecologist a decis să înainteze propriul candidat la alegerile locale din 20 mai 2018”, se menționează în mesaj.

Termenul limită de depunerea a actelor la Consiliul Electoral este 19 aprilie.