Intoxicații în masa de Paștele Blajinilor. Peste 30 de persoane, între care și un copil de doi ani, au ajuns la spital după ce au mâncat produse alterate. Este vorba de două cazuri - unul înregistrat la Cahul și altul în raionul Comrat.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, cazul de intoxicație din raionul Cahul a avut loc în urma unei petreceri organizate în aer liber, la care au participat 26 de persoane. În rezultat, 14 dintre aceștia, între care și un copil de doi ani, au ajuns la spital.

La moment trei maturi și copilașul sunt internați în Secția Boli infecțioase, iar restul sunt acasă. Starea pacienților internați în spital este stabilă”, a menționat Anastasia Dermenji, purtător de cuvânt al spitalului raional Cahul.

Al doilea caz a avut loc în raionul Comrat, unde au fost internate 19 persoane. Conform investigațiilor prealabile, intoxicația a fost provocată de consumul alimentelor preparate cu două zile mai devreme de Paștele Blajinilor. În aceste cazuri a fost deschisă o anchetă epidemiologică. Probele prelevate urmează a fi examinate în condiții de laborator.