/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Jurnalistă malteză asasinată: Manifestaţii pentru a denunţa lipsa de acţiune a guvernului

missing
17 aprilie 2018, ora 06:54

Afişele au fost plasate de #OccupyJustice, un grup militant condus de femei, şi reiau titluri de filme cunoscute, vizându-i pe premierul Joseph Muscat, pe şeful său de cabinet şi pe ministrul turismului.

„Daphne Caruana Galizia a fost asasinată pentru că denunţa cazuri de corupţie şocante. După şase luni nu avem încă nicio idee cine a ordonat această crimă şi nimeni nu şi-a asumat răspunderea politică pentru această crimă”, a menţionat OccupyJustice într-un comunicat.

Grupul a criticat de asemenea „oamenii josnici” care guvernează Malta, o ţară în care statul de drept se află la un nivel ridicol şi periculos”.

La Londra, zeci de persoane s-au adunat în faţa Ambasadei Maltei, purtând fotografii cu jurnalista asasinată cu hashtag-ul #JusticeForDaphne.

„Ceea ce cerem noi este nu doar justiţie pentru această crimă, ci şi justiţie în cazul crimelor despre care a scris mama noastră”, a declarat pentru AFP fiul său Matthew Caruana Galizia, de 32 de ani, în cadrul acestei manifestaţii.

„În prezent, în Malta, avem dublă impunitate: atât pentru moartea mamei, cât şi pentru cazurile de corupţie despre care ea a scris”, adaugă el.

Însoţit de fratele său Paul, Matthew Caruana Galizia a descris împlinirea a şase luni de la uciderea mamei lor ca „a doua înmormântare” şi a denunţat modul în care guvernul maltez a gestionat acest caz, calificându-l drept o „campanie de relaţii publice”. „Tot ce îi interesează este cum vede restul lumii aceasta şi cum să depăşească” această situaţie, spune el.

Ancheta privind moartea jurnalistei este încă în curs de desfăşurare. Trei bărbaţi, inculpaţi la 5 decembrie, nu şi-au recunoscut vina în privinţa fabricării bombei cu care a fost ucisă jurnalista şi nici cea privind participarea la o organizaţie criminală.

Un alt grup de activişti maltezi a afişat postere pe străzile principale din Valletta cu cuvintele italiene „Il silenzio e Mafia” (Tăcerea este Mafia).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram