Candidatul independent la funcția de primar de Chișinău, Sergiu Tofilat, susține că până la această oră a colectat aproximativ 2.500 de semnături, iar pentru a se înscrie în cursa electorală sunt necesare 10.000 de semnături, ce urmează a fi prezentate până joi la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău.

În cazul în care nu va reuși să strângă suficiente semnături, Tofilat a menționat în cadrul emisiunii „Politica” cu Natalia Morari, că are un plan de rezervă: „Comunicăm cu câteva partide despre care nimeni nimic nu știe. Poți evita colectarea de semnături dacă ești înaintat de un partid. Preferabil să fie un partid necunoscut și nepătat. Au fost câteva propuneri pe care le analizăm. Până joi mai este timp”.

Candidatul independent la alegerile locale din 20 mai a mai declarat că două săptămâni nu sunt suficiente pentru a colecta acest număr de semnături. În cazul în care nu va reuși totuși să se înscrie în cursa electorală, Tofilat susține că în anul viitor se va organiza mai bine: „Este important procesul de organizare. Acumulăm experiență pentru anul viitor. Dacă nu vom reuși acum, nu e nimic strașnic”.

Sergiu Tofilat este analist în domeniul energetic şi financiar-bancar. A absolvit în 2006 ASEM Chişinău, facultatea Finanţe (Bănci şi burse de valori) şi are o experienţă de 5 ani în domeniul creditării corporative. Mai jos găsiți CV-ul lui Tofilat.

Emisiunea integrală poate fi urmărită AICI.