/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

SpaceX va construi o nouă rachetă în Port of Los Angeles. Musk vrea să ajungă pe Marte în 2022

missing
17 aprilie 2018, ora 10:55

Consiliul director al portului, denumit şi America’s Port, va vota joi cedarea unei suprafeţe de 8 hectare pentru şantierul SpaceX, iniţial, pentru zece ani, pentru o chirie anuală de 1,38 de milioane de dolari. Perioada poate fi extinsă cu 20 de ani, scrie The Hollywood Reporter.

Noua rachetă va servi tuturor scopurilor, a spus Elon Musk, CEO al SpaceX. Ea va întreprinde misiuni pe orbita Pământului, dar şi pe Lună şi Marte.

Musk a adăugat că speră ca lansarea primei misiuni spre Marte să aibă loc în 2022. În plus, el propune ca racheta – numită BRF – să fie folosită pentru călătorii de mare viteză între puncte de pe Pământ. Un exemplu este New York – Shanghai, călătorie care ar putea fi făcută în 39 de minute.

SpaceX, care are baza în suburbia Hawthorne a oraşului Los Angeles, foloseşte deja Port of Los Angeles pentru misiuni ale Falcon 9. Noul şantier ar putea genera 700 de locuri de muncă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram