/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Lioșa Semipalatenschii, un „hoț în lege” din Kazahstan, a venit în Moldova pentru a se întâlni cu reprezentanții lumii criminale

17 aprilie 2018, ora 12:20

Potrivit procurorilor, bărbatul de 60 de ani ar fi venit în Moldova cu scopul de a se întâlni cu reprezentanții lumii criminale din țara noastră și regiunea transnistriană. Acesta intenționa să pregătească anumite aranjamente ale unui canal de droguri din Kazahstan în ţările Europene, cu tranzit prin Republica Moldova, cu eventuala colectarea a valorilor materiale pentru finanțarea organizațiilor criminale atât de pe teritoriul Republicii Moldova cât și peste hotarele ei.

La 13 aprilie, forțele de ordine au efectuat percheziții la domiciliu acestuia, în rezultatul cărora au fost depistate surse bănești în sumă de 6.000 dolari SUA, trei telefoane mobile, o tabletă de model „iPad” și mai multe cartele SIM ale operatorilor de telefonie mobilă națională și internațională, care aparțineau „hoțului în lege” și bodyguard-ului său.

Procuratura subliniază că, la moment se întreprind un șir de măsuri speciale de investigație în vederea stabilirii persoanelor cu care a intrat în contact autoritatea criminală și scopului final al vizitei acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram