Un „hoț în lege” din Republica Kazahstan, alias Lioșa Semipalatenschii, și bodyguardul său, au fost expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova pentru a preveni careva activități ilegale și declarați persoane indezirabile pe un termen de 15 ani.

Potrivit procurorilor, bărbatul de 60 de ani ar fi venit în Moldova cu scopul de a se întâlni cu reprezentanții lumii criminale din țara noastră și regiunea transnistriană. Acesta intenționa să pregătească anumite aranjamente ale unui canal de droguri din Kazahstan în ţările Europene, cu tranzit prin Republica Moldova, cu eventuala colectarea a valorilor materiale pentru finanțarea organizațiilor criminale atât de pe teritoriul Republicii Moldova cât și peste hotarele ei.

La 13 aprilie, forțele de ordine au efectuat percheziții la domiciliu acestuia, în rezultatul cărora au fost depistate surse bănești în sumă de 6.000 dolari SUA, trei telefoane mobile, o tabletă de model „iPad” și mai multe cartele SIM ale operatorilor de telefonie mobilă națională și internațională, care aparțineau „hoțului în lege” și bodyguard-ului său.

Procuratura subliniază că, la moment se întreprind un șir de măsuri speciale de investigație în vederea stabilirii persoanelor cu care a intrat în contact autoritatea criminală și scopului final al vizitei acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.