/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Nu prea fac coadă la programul „Prima Casă”! Câte garanții de stat au fost emise până astăzi?

missing
18 aprilie 2018, ora 13:17

ODIMM, organizația care implementează programul, a recepționat, în perioada 26 martie-18 aprilie, 14 cereri de emitere a garanțiilor de stat din partea băncilor comerciale partenere. În rezultatul analizei efectuate, au fost emise prin semnare de contract și acordate opt garanții de stat. Alte două cereri de acordare a garanției sunt acceptate, iar patru dosare sunt în proces de analiză, după care vor fi luate deciziile corespunzătoare. Suma totală a cererilor de garanție se ridică la 3 972 485 lei pentru credite ipotecare în valoare de 7 944 970 lei.

Din numărul total de cereri înregistrate, 10 sunt pentru procurarea apartamentelor localizate în mun. Chișinău, 1 în mun. Bălți, 1 în rnl. Râșcani și una în or. Anenii Noi.

Până în prezent, au fost acordate în jur de 1 mie de consultații prin intermediul Infoline-ului destinată Programului, precum și consultații acordate persoanelor interesate de Program care au s-au prezentat fizic la ODIMM. Majoritatea persoanelor interesate au vârsta cuprinsă între 26 și 35 ani.

Citește și „/INFOGRAFIC/ Ce presupune programul „Prima Casă” și când va deveni funcțional”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram