/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Ministerul Educației vrea să afle opinia elevilor, părinților și a profesorilor despre introducerea uniformei școlare

missing
19 aprilie 2018, ora 11:37

Chestionarul are șapte întrebări, dintre care trei solicită informații cu privire la identitate persoanei, iar patru cu privire la uniformă. Acestea sunt:

– Credeți că elevii ar trebui să poarte uniformă școlară?
– Întroducerea uniformei școlare este:
– Uniforma școlară
– Designul/modelul uniformei școlare ar trebui să fie

Într-un comunicat al ministerului se menționează că la completarea chestionarului, se va ține cont de faptul că procesul de consultare a opiniei elevilor trebuie să fie:

Transparent și informativ – copiii trebuie informați într-un mod accesibil despre scopul și metoda folosită (chestionarul) în procesul consultării.
Benevol – copiii nu trebuie să fie impuși să-și exprime punctul de vedere și ei trebuie să fie informați că au dreptul să se retragă la orice etapă a consultării.
Incluziv – participarea trebuie să poarte un caracter incluziv și să garanteze egalitatea de șanse pentru toți elevii care doresc să-și exprime viziunile asupra problemei consultate.
Sigur la riscuri – adulții trebuie să întreprindă toate măsurile de precauție pentru a reduce riscurile de a expune un copil la orice formă de violență în procesul de exprimare a opiniei.

Menționăm că, introducerea uniformelor școlare este o inițiativă a democraților anunțată de purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, după breafingul săptămânal al partidului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram