/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Constantin Codreanu a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa pentru șefia Capitalei

19 aprilie 2018, ora 16:41

Întrebați de ce nu au ales să-l susțină pe liberalul Valeriu Munteanu, care, la fel, se declară unionist, cei din PLR spun că nu au fost abordați de PL: „Partidul Unității Naționale a fost partidul care ne-a întrebat”.

„I-am rugat să ne susțină candidatul, nu numai că am întrebat”, a precizat Traian Băsescu, președinte de onoare PUN.

Traian Băsescu susține că PUN este gata să facă o alianță cu PLR și în cazul alegerilor parlamentare. Constantin Codreanu a venit cu întârziere la conferință, dând vina pe ambuteiajele din capitală.

„Este inadmisibil faptul ca la 09:45 dimineața într-un sens giratoriu important din municipiul Chișinău să faci reconstrucția drumului doar pentru a da bine pentru un candidat care se prezintă independent, dar care este de fapt candidatul lui Plahotniuc”, a menționat Constantin Codreanu.

Codreanu a întârziat și la Consiliul Electoral de Circumscripție, unde și-a depus actele pentru a fi înregistrat în cursă. A venit însoțit de colegii de partid, noii aliați, de Traian Băsescu, păzit de bodyguarzi. A evitat să spună dacă va renunța la funcția de deputat în Parlamentul României în schimbul celei de primar de Chișinău.

„Analizăm acest aspect. Dacă este cazul, renunțăm”, a spus Codreanu.

Astăzi a fost ultima zi de depunere a dosarelor pentru înregistrarea în lupta pentru capitală. Au fost înscriși oficial șapte candidați. În afară de Codreanu, alți cinci pretendenți la fotoliul de primar așteaptă ca dosarele să le fie examinate, ultimul dintre ei, Alexandru Mîțu de la Partidul Ruso-Slavian, și-a depus actele astăzi. Între timp, expertul în energetică Sergiu Tofilat a anunțat că a renunțat la intenția de candida independent și asta pentru că nu i-a reușit să adune cele 10 mii de semnături necesare. Anterior, și activista Maia Laguta s-a retras din același motiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram