/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Mesajul lui Donald Trump după decizia Coreei de Nord de a suspenda testele nucleare

21 aprilie 2018, ora 11:59

Trump a reacţionat prin modalitatea sa predilectă, un tweet – un mesaj în reţeaua Twitter: „Coreea de Nord a fost de acord să suspende toate Testele Nucleare şi să închidă un poligon important de testare. Acestea sunt veşti foarte bune pentru Coreea de Nord şi pentru Lume – mare progres! Aştept cu nerăbdare Summitul nostru.”

Sâmbătă (conform orei locale), agenţia nord-coreeană de presă KCNA, preluată de Yonhap, a transmis decizia liderului de la Phenian, Kim Jong Un, de a îngheţa testarea armelor atomice şi a rachetelor. “Din 21 aprilie, Coreea de Nord va opri testele nucleare şi lansarea de rachete balistice intercontinentale”, a transmis agenţia de presă oficială KCNA din Coreea de Nord, preluată de Yonhap. KCNA a precizat şi că va fi închis un poligon nuclear din nordul ţării “pentru a garanta transparenţa suspendării testelor nucleare”.

Decizia a fost luată cu o săptămână înainte de summitul intercoreean la care vor participa Kim şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in. Kim şi Trump urmează să se întâlnească la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie.

Reacţia ministrului japonez al apărării, Itsunori Onodera, aflat în vizită la Washington, a fost mai puţin entuziastă decât a preşedintelui american. Oficialul nipon a apreciat că, în ciuda anunţului de la Phenian, nu este momentul pentru o relaxare a presiunilor asupra Coreei de Nord.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram