/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Un milionar român vrea să îşi recupereze afacerea vândută cu 300 de RONi unui milionar din Moldova

21 aprilie 2018, ora 09:56

„Adrian Porumboiu a vândut acţiunile în baza unui contract care nu a fost respectat. Acest contract prevedea ca domnul Porumboiu să fie eliberat de obligaţiile pe care le avea faţă de bănci, de executările silite, şi să-i fie vândute anumite bunuri, neesenţiale pentru activitatea agricolă – la un preţ stabilit. Adrian Porumboiu a semnat un contract, a predat nişte bunuri, iar pentru că nu i s-au îndeplinit condiţiile impuse cumpărătorului, vrea să rezoluţioneze (să desfiinţeze n.red.) acest contract”, a spus Emil George Ioani, avocatul lui Adrian Porumboiu, citat de zf.ro.

A vândut o afacere de milioane pentru 300 lei

Pentru a desfiinţa contractul de vânzare-cumpărare, Porumboiu a acţionat în instanţa compania Babylon Overseas din Emiratele Arabe Unite, acţionarul majoritar al grupului Racova, însă aceasta este de negăsit, potrivit avocatului Emil Geroge Ioani.

Cum milionarul român Adrian Porumboiu i-a vândut pe țăranii români unor afaceriști moldo-arabi

„Ca să ne dobândim acţiunile, trebuie să ne judecăm cu ei. Ca să ne judecăm cu ei, trebuie să-i cităm în Emiratele Arabe Unite, dar nu-i găsesc nici măcar autorităţile lor”, a spus avocatul lui Porumboiu.

Adrian Porumboiu a vândut în 2015 grupul Racova companiei cu acţionariat elveţian Delta Commodity & Financial Services, contra unei sume de 300 lei româneşti, în contextul în care grupul avea datorii de 205 milioane de euro, potrivit lui Valeriu Cojocaru, actualul „manager de criză” al grupului Racova, angajat de compania elveţiană Delta Commodity & Financial Services.

Ulterior, Delta Commodity & Financial Services a revândut grupul Racova societăţii Babylon Overseas, din Emiratele Arabe Unite, care deţin în prezent peste 80% acţionariatul companiei, potrivit lui Valeriu Cojocaru.

Delta Commodity & Financial Services a fost deschisă în 2008 la Geneva, cu scopul de a administra grupul de firme Trans-Oil, cea mai mare afacere cu cereale din Republica Moldova, gestionată de către milionarul moldo-ruso-american Vaja Jhashi, care ar avea legături strânse şi cu liderul democrat Vlad Plahotniuc.

Acum avocatul lui Adrian Porumboiu contestă legimitatea lui Valeriu Cojocaru de a reprezenta grupul Racova, în calitate de manager general. Grupul Racova este format din cinci companii respectiv Comcereal Vaslui, Agrocomplex Bârlad, R-Agro, Mopan şi Ulerom. Cu excepţia Comcereal Vaslui, toate celelalte companii sunt în insolvenţă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram