/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Un moldovean, călăuză în România. A încercat să treacă ilegal frontiera cu doi cetăţeni din Afganistan şi Tadjikistan

missing
22 aprilie 2018, ora 10:27

Acum, migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar moldoveanul care îi călăuzea pentru trafic de migranţi.

Ilegalitatea a fost comisă vineri spre sâmbătă noaptea. Astfel, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pentru control, pe comunicaţia Dorolţ-Dara, jud. Satu Mare, un autoturism marca Volkswagen Passat, cu număr de înmatriculare specific Lituaniei, condus de către cetăţeanul D. B., de 24 de ani, din Republica Moldova.

În autoturism se mai aflau în calitate de pasager V. I. de 23 de ani, tot din Republica Moldova, dar şi doi bărbaţi de origine afro-asiatică, care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Astfel, s-a luat măsura conducerii persoanelor din autoturism la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două persoane de origine afro-asiatică sunt cetăţeni din Afganistan şi Tadjikistan, ambii de 22 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal graniţa, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.

Conducătorul autoturismului D. B. din Republica Moldova este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru trafic de migranţi, iar cei doi cetăţeni de origine afro-asiatică pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalul anchetei să fie luate masurile legale ce se impun.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram