/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Alungat de forța străzii! Serj Sargsyan a demisionat din funcția de prim-ministru

missing
23 aprilie 2018, ora 15:48

Anunțul privind demisia survine în contextul unei tentative eșuate de dialog între guvernare și opoziție, care a avut loc ieri. Întâlnirea a durat doar câteva minute,timp în care liderul opoziției, Nikol Pashinian, i-a cerut fostului președinte să demisioneze de la conducerea Guvernului.

Dacă nu accepți cerințele legitime ale statului, la revedere!,” a exclamat Serj Sargsyan, ex-prim-ministrul Armeniei.

La scurt timp după întrevederea cu Sargsyan de ieri, liderul opoziției Nikol Pashinian și alți doi opozanți au fost arestați. Pashinian a fost eliberat astăzi și s-a alăturat mulțimii de zeci de mii de oameni, care au invadat din nou străzile din Yerevan, pentru a protesta împotriva fostului președinte. Tot astăzi, soldați ai Armatei Naționale au fost surprinși participând la manifestațiile de amploare din Yerevan, provocând reacții dure din partea Ministerului Apărării al Armeniei, care a anunțat pedepse dure pentru aceștia.

Protestele anti-guvernamentale din Armenia au adunat zilnic mii de oameni începând cu 13 aprilie, marcând cea mai mare criză politică a țării din ultimul deceniu. Demisia obținută astăzi este un exemplu atipic de schimbare politică majoră obținută cu ajutorul protestelor masive în țările eșuatei URSS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram