/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ O camionetă a intrat în mulțime în Toronto. 10 persoane au murit , iar 16 au fost rănite

missing
24 aprilie 2018, ora 16:05

Incidentul a avut loc în zona North York din Toronto. Potrivit martorilor, vehiculul a lovit pietonii cu viteza de peste 110 km/h. Poliția nu a menționat, până la acest moment, dacă această coliziune este un accident sau un act intenționat.

„Suntem cu toții neliniștiți și foarte deranjați de această situație. Cred că este imposibil să nu fii. Este înspăimântător”, susține Kathleen Wynne, premierul de Ontario.

Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a spus că „atacul tragic este lipsit de sens”. „Gândurile noaste sunt, cu siguranță, alături de cei afectați. Încă mai adunăm informații. Sper că vom putea cât mai curând să ne împărțim cu informațiile adunate cu canadienii”, a menționat premierul Canadei.

Yonge Street este una dintre principalele artere din Toronto. Serviciul de metrou a fost suspendat în zona incidentului pentru câteva ore. Poliția canadiană susține că suspectul principal – Alek Minassian, în vârstă de 25 de ani, nu era cunoscut în lumea criminală.

„Este iresponsabil să se speculeze că nu există securitate națională, făcându-se o conexiune directă cu acest caz particular”, susține Ralph Goodale, ministrul securității naționale.

Incidentul pare să fie deliberat, dar motivul atacului este, deocamdată, neclar. Potrivit autorităților, acesta este primul caz de acest gen care a avut loc în Toronto în ultimele luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram