/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Armenia: Opozantul Nikol Pashinyan susţine că este „pregătit să conducă ţara”

missing
25 aprilie 2018, ora 07:57

„Bineînţeles, sunt pregătit să conduc ţara”, a declarat Nikol Pashinyan, 42 de ani, întrebat, în cursul unei conferinţe de presă în faţa corespondenţilor străini, dacă este pregătit să preia conducerea guvernului din această fostă republică sovietică din Caucazul de Sud. „Dacă poporul îmi încredinţează această responsabilitate, sunt pregătit să mi-o asum”, a adăugat el.

Mai devreme în aceeaşi zi, acest deputat şi opozant a defilat aproape două ore cu mii de simpatizanţi din Piaţa Republicii, locul manifestaţiilor împotriva lui Sargsyan din centrul oraşului Erevan, până la memorialul dedicat victimelor genocidului armean, ridicat pe o colină ce domină capitala Armeniei.

24 aprilie, zi de comemorare a masacrelor comise între 1915 şi 1917 sub Imperiul Otoman, are o semnificaţie aparte pentru cei 2,9 milioane de armeni, iar autorităţile au lansat în ajun un apel la unitate pentru această zi de reculegere.

Cu câteva ore înaintea lui Nikol Pashinyan, preşedintele Armen Sarkissian, premierul interimar, Karen Karapetyan, şi autorităţile religioase ale ţării s-au recules, de asemenea, în faţa memorialului.

Miercuri dimineaţă, Karen Karapetyan, un fidel al premierului demisionar, urmează să aibă o întâlnire cu Nikol Pashinyan pentru a discuta despre viitorul politic al ţării.

Potrivit legii, deputaţii din parlamentul armean au la dispoziţie şapte zile după demisia prim-ministrului pentru a propune noi candidaturi la acest post, iar votul ar putea avea loc la 2 mai.

În timp ce Partidul Republican al lui Serzh Sargsyan dispune în prezent de 65 de locuri din totalul celor 105 ale parlamentului, Nikol Pashinyan a lansat un apel marţi seară la organizarea de alegeri legislative anticipate „în cel mai scurt timp (…), peste o lună sau două”.

El a dat asigurări că „nu va fi nicio vendetă politică” în privinţa lui Serzh Sargsyan, mai scrie AFP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram