/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Cum se simte bărbatul, operat de medicul basarabean, care a beneficiat de primul transplant pulmonar din România

missing
25 aprilie 2018, ora 13:37

„La o săptămână de la intervenție, prima de acest tip din România, pacientul are o evoluție favorabilă. Bărbatul a respirat fără ajutorul aparatelor la șase ore de la intervenție, iar cele patru drenuri toracice au fost extrase pe rând de echipa medicală, în timpul acestei săptămâni”, potrivit sursei citate.

Conform procedurilor, pacientul se află în continuare pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, într-o rezervă. Bărbatul face exerciții pentru a-și îmbunătăți capacitatea respiratorie și este monitorizat permanent de echipa medicală a Spitalului Clinic „Sfânta Maria”.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani supus pe 18 aprilie primului transplant pulmonar care a avut loc în România. Mugurel Amariţei, un ieșean în vârstă de 36 de ani, a fost diagnosticat în anul 2011 cu multiple afecţiuni pulmonare și a trăit în ultimii 3 ani conectat la aparatul de oxigen. Pacientul depusese în anul 2015 cerere de finanţare pentru transplant în străinătate, iar Direcţia de Sănătate Publică Iaşi i-a trimis dosarul către trei clinici din afara țării.

Clinica AKH din Viena a fost singura care a răspuns, refuzând însă cazul lui Mugurel Amariței deoarece pe lista de aşteptare se mai aflau încă patru pacienţi din România.

Mugurel Amariței se afla de un an pe lista de aşteptare a Spitalului Sfânta Maria.

Reamintim că, doctorul basarabean Igor Tudorache este şeful centrului de transplant pulmonar din Hanovra, Germania. Detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram