/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Duminică la Chișinău veți putea face gratuit testul la HIV, Hepatita C și Sifilis

missing
26 aprilie 2018, ora 15:45

În această zi, specialiștii asociației Inițiativa Pozitivă vor consulta toți doritorii cu privire la subiectele legate de HIV, sifilis și hepatita C, vor identifica riscul de infectare și apoi vor face câte un test rapid în baza sângelui capilar. Testarea este voluntară, anonimă și confidențială.

Pe lângă testare, locuitorii capitalei își vor putea măsura gratuit înălțimea, greutatea, tensiunea arterială și, de asemenea, nivelul de grăsime subcutanat. Indicatorii vor fi măsurați de către medic. De asemenea, toată lumea vor putea face exerciții pe bandele de alergare și la alte dispozitive de antrenament.

Totodată, participanții la eveniment vor putea comunica personal cu persoanele care trăiesc cu HIV, precum și cu cei care au trecut o perioadă de reabilitare de la dependența de droguri și alcool în cadrul centrului Inițiativei Pozitive.

Pentru copiii organizatorii vor amenaja un loc special pentru joacă, iar un animator va avea grijă de ei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram