/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Medicul basarabean, Igor Tudorache a realizat în această noapte al doilea transplant pulmonar din România

missing
01 mai 2018, ora 08:47

Bărbatul de 47 de ani a primit doi plămâni de la un pacient mai tânăr care fusese internat la spitalul din Târgu Mureș în urma unui accident vascular cerebral. Primitorul organelor se află în secţia de terapie intensivă şi are o evoluţie postoperatorie favorabilă.

„Considerăm important de ştiut că pacienţii eligibili pentru transplantul pulmonar se vor adresa prin medicii pneumologi din ţară, pentru a putea fi evaluaţi şi ulterior trecuţi pe lista de aşteptare a Spitalului Sf Maria”, se arată într-o informare a spitalului.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Spitalul “Sfânta Maria” din București făcea primul transplant pulmonar din România, donatorul fiind atunci un bărbat de 45 de ani, care a suferit o hemoragie cerebrală.

Pacientul transplantat atunci se simte bine.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram