/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Botnari, înaintat de un grup de deputați la șefia SIS. Este cunoscut pentru loialitatea sa față de Plahotniuc

missing
02 mai 2018, ora 13:47

Vasile Botnari provine din Partidul Democrat. Despre el presa a scris că ar fi „mâna dreaptă” a lui Vlad Plahotniuc încă înainte ca acesta să preia conducerea PD. Candidatura lui Botnari a fost înaintată de un grup de deputați.

Potrivit legii, directorul SIS poate fi propus de cel puțin zece deputați. Funcția de director al ȘIS a rămas vacanță după ce Vitalie Pârlog a demisionat la mijlocul lunii februarie, la numai două luni de la preluarea funcției.

Vasile Botnări este președintele Consiliului de Administrație al „Moldova Gaz”. În ultimii ani, acesta a deținut mai multe funcții publice, inclusiv cea de ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și ministru al Transporturilor. În perioada 2010-2013 a fost deputat din partea PD.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram