/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Facebook anunță Clear History, o opțiune care îți permite să ștergi o parte dintre informațiile pe care compania le are despre tine

02 mai 2018, ora 06:45

Mai mult, utilizatorii vor putea vedea ce site-uri și aplicații trimit la Facebook date despre ei și vor putea șterge o parte dintre aceste date. „După audierea din Congres am învățat un lucru: că nu am avut răspunsuri clare la unele întrebări despre date. Lucrăm pentru a ne asigura că totul va fi clar”, spune șeful Facebook.

„Va fi un buton simplu pentru a șterge istoria de browsing de pe Facebook: pe ce ai făcut click, ce site-uri ai vizitat și așa mai departe”, spune Zuckerberg,

Zuckerberg a comparat noua unealtă Clear History cu ștergerea cookie-urilor din browser și, cei care vor alege să șteargă toate informațiile posibile, vor trebui să se aștepte ca experiența generală pe Facebook să aibă de suferit, să fie mai complicată autentificarea pe unele site-uri și să dureze ceva timp până când Facebook îți învață din nou preferințele.

După ce am trecut în revistă sistemele noastre am ajuns la concluzia că este genul de control pe care ar trebui să-l dețineți și exact cel pe care l-au cerut și grupurile care susțin dreptul la viață privată. Vom lucra cu acestea ca totul să iasă bine”.

Facebook spune că va dura câteva luni până când această „unealtă” va fi disponibilă și va lucra cu autorități, cercetători și grupuri de privacy.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram