/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/FOTO/ Un solist de operă originar din Republica Moldova a debutat la Opera Națională din Washington

missing
02 mai 2018, ora 10:45

Producția spectacolului pe scena principalului complex de teatru și concert din Washington – Centrul pentru Arte și Spectacol John Kennedy – a fost realizată de regizorul american Peter Kazaras. Ultima dată când Opera Națională din Washington a prezentat publicului Centrului Kennedy „Bărbierului din Sevilla” a fost în 2009.

Între Washington și New York

Jelihovschi, care actualmente este și solistul Teatrul Bolșoi din Moscova, va evolua în SUA nu doar la Opera Națională din Washington, dar și la „Metropolitan Opera” din New York. „Încă mai am câteva spectacole, dar contractul a fost deja semnat cu Metropolitan Opera”, a spus artistul. El a precizat că va începe să evolueze pe scena din New York în 2019. Potrivit interpretului, el va evolua în opera „La Boheme” de Giacomo Puccini și în „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini.

Potrivit lui Jelihovschi, asistentul lui Kazaras a venit să-l vadă cum evoluează la spectacole din Islanda. „Am cântat acolo partitura lui Onegin, el a venit la premieră și m-a invitat imediat să evoluez în rolul lui Figaro”, a declarat Jelihovschi publicației ruse TASS.

Impresii despre noua echipă

Potrivit artistului, el este complet mulțumit de interacțiunea stabilită atât cu conducerea Operei Naționale din Washington, cât și cu trupa sa și se așteaptă să continue conlucrarea. „L-am întâlnit pentru prima dată pe Peter Cazaras, dar sper că nu pentru ultima, pentru că amândoi suntem interesați într-o cooperare ulterioară. Este un regizor minunat. Îmi place ce produce, gândurile și viziunea lui. Totul este foarte frumos,” a spus Zhilikhovsky.

Moldoveanu a dat un răspuns negativ la întrebarea dacă are sentimentul că artiștii Operei Naționale din Washington sunt controlați prea mult sau, dimpotrivă, nu sunt informați suficient despre modul în care regizorul vede producția. „Totul este bine”, a spus interpretul subliniind că colectivul este foarte amical.

Moldoveanul a comunicat că se află în Statele Unite de la 1 aprilie, data de la care artiștii au început repetițiile pentru Bărbierul din Sevilla. „Am început să lucrăm la piesă din 1 aprilie, pentru că e lungă și nu o poți pune în două zile”, a subliniat baritonul.

Evoluând activ în străinătate, Jelihovschi a recunoscut că a devenit aproape obișnuit cu acest mod de viață. „La început, patru ani în urmă, a fost mai greu. Până te obișnuiești cu turneul, până te obișnuiești cu o altă viață … Dar acum e bine”, a spus cântărețul.

El a adăugat că, datorită multiplelor performanțe din diferite țări, apare din ce în ce mai rar pe scena teatrului Bolșoi, unde anul trecut „a evoluat câteva luni, iar în acest an – doar în luna ianuarie”. Dar „acum trebuie să cânți peste tot și cu cât mai mult, cu atât mai bine”, se arată ferm convins Jelihovschi.

Andrei Jelihovschi s-a născut la Hartop, raionul Cimișlia într-o familie cu 11 copii, patru fete și șapte băieți. El a fost al 6-lea. Andrei a moştenit pasiunea pentru muzică de la tatăl său, care dirija corul bisericii din sat. După absolvirea Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău a fost admis la Conservatorul de Stat din Sankt Petersburg. Cea mai mare şansă s-a conturat vara lui 2011 atunci când a participat la o preselecţie pentru a obţine postul de solist la Teatrul Bolşoi din Moscova „La acea preselecţie au participat peste 500 de cântăreţi din mai multe ţări şi până la urmă au fost selectate doar 6 persoane, printre care şi eu”, a declarat anterior presei Andrei Jilihovschi.

Andrei Jelihovschi a cântat în luna martie la ediția din acest an a Festivalului ”Mărțișor”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram