Socialistul Ion Ceban se angajează să nu mituiască alegătorii, să participe la dezbateri electorale și să nu apeleze la PR-ul negru. Acestea, dar și alte angajamente se conțin într-un cod de comportament, elaborat de societatea civilă și care a fost propus fiecărui candidat la șefia capitalei pentru a-l semna. Pe lângă Ceban, și Alexandr Roșco de la Partidul Casa Noastră Moldova a reacționat la această inițiativă.

„De acum în colo, începând cu ziua de mâine, voi participa la toate dezbaterile publice. Să nu discute despre geopolitică în această campanile electorală. Să nu blocheze accesul la informații pentru toți jurnaliștii inclusiv pentru cei neloiali”, a spus Ceban.

Codul de conduită mai prevede ca semnatarul sa nu utilizeze limbaj ofensator în cadrul emisiunilor, să nu apeleze la serviciile trollilor sau să lupte pentru bunăstarea capitalei, chiar dacă nu va deveni primar. Codul este însoțit și de un acord-memorandum din 11 puncte, elaborat de societatea civilă.

„Renunțarea la restricții ilegale privind accesul liber al cetățenilor în incinta primăriei. Organizarea direcției privind colaborarea cu societatea civilă și inițiativele civice. Elaborarea și adoptarea planului urbanistic general cu participarea largă a diverselor categorii de cetățeni, experți, activiști etc. Eu îl semnez”, a declarat Ceban.

Cele două documente nu au valoarea juridică, fiind mai degrabă un angajament moral față de alegători.