Candidatul Platformei DA la Primăria capitalei, Andrei Năstase, și-a prezentat propunerile pentru eliminarea ambuteiajelor din Chișinău. El și echipa sa consideră că prelungirea mai multor străzi i-ar scuti pe șoferi de orele pierdute în trafic.

Andrei Năstase crede că o modalitate rapidă de fluidizare a traficului este prelungirea străzii Albișoara până la strada Mesager: „Soluționăm traficul infernal din intersecția străzilor sau bulevardului Ștefan cel Mare și Strada Creangă. Va permite transportului auto care pleacă spre Nisporeni, Călărași, Strășeni, Ungheni, Fălești să ocolească centrul orașului”.

Membrii PPDA au propus și alte soluții care, în viziunea lor, ar eliminat ambuteiajele.

„O simplă extindere a străzii Petru Rareș până la cercul Visterniceni va permite crearea unei noi căi de acces spre Calea Orheiului. Nu este nevoie de mult, este nevoie de construcția a 150 de metri de carosabil”, susține Liviu Vovc, membru al Platformei DA.

Potrivit celor de la Platforma DA, pentru extinderea și reconstrucția străzii Albișoara sunt necesare aproximativ 200 de milioane de lei.