Haos la Paris. Sute de persoane, cu cagule pe față, au transformat marșul pașnic al sindicaliștilor din 1 Mai într-o scenă a violențelor stradale. Aceștia au aruncat cu cocktailuri Molotov, au vandalizat restaurante și au spart geamurile mașinilor, pe care le-au incendiat. Trei oameni, printre care și un jandarm, au fost răniți în timpul confruntărilor, iar 200 de indivizi au fost reținuți.

Victima violențelor a fost și un restaurant fast-food dintr-un lanț american, pe care protestatarii violenți îl consideră simbolul capitalismului. Forțele de ordine au folosit împotriva protestatarilor gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. În urma ciocnirilor, patru oameni au fost răniți, inclusiv un polițist.

„Riscul a început când a avut loc primul blocaj în regiunea Parisului, luni, când zeci de licee au fost închise. Este exact ce avem nevoie, ca organizațiile și asociațiile politice, cât și asociative, să-și asume responsabilitatea”.

Protestatarii violenți au scandat slogane anti-fasciste, au fluturat steaguri sovietice și bannere anti-guvernamentale și au aruncat cu fumigene. Unii au început să ridice baricade. Peste 1500 de polițiști și militari au fost trimiși pe străzi în Paris. Ministrul de Interne a condamnat violențele și a cerut ca cei vinovați să fie arestați. Demonstrația de protest a sindicaliștilor a fost organizată pentru a manifesta față de reformele economice ale președintelui Emmanuel Macron.