/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Liverpool, calificată în finala Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă cu 4-2 de AS Roma

03 mai 2018, ora 08:10

AS Roma a obţinut o victorie de palmares, graţie a doua goluri marcate pe final, după ce „cormoranii” au câştigat cu 5-2 pe Anfield.

Oaspeţii au deschis scorul pe Olimpico prin Sadio Mane (9), dar Roma a egalat destul de repede, prin autogolul lui James Milner (15). Georginio Wijnaldum (26) i-a adus din nou pe englezi în avantaj, dar ”giallorossi” au egalat după pauză, prin bosniacul Edin Dzeko (52), pentru ca belgianul Radja Nainggolan să aducă victoria echipei romane, prin două goluri marcate pe finalul partidei (86, 90+3 – penalty), prea puţin şi prea târziu pentru a mai forţa prelungirile.

Senegalezul Mane a marcat primul gol al partidei (9), pe contraatac, după ce Nainggolan a pierdut o minge la mijlocul terenului, iar Firmino l-a lansat pe african.

AS Roma a egalat în min. 15, prin autogolul antologic al lui Milner, care a fost lovit de mingea degajată de Lovren.

Oaspeţii au ratat o ocazie bună prin acelaşi Mane, al cărui şut a ocolit colţul lung al porţii apărate de Alisson Becker, brazilianul opunându-se apoi la şutul senegalezului (25).

Liverpool a trecut din nou în avantaj (26), care a profitat de o minge respinsă greşit de Dzeko, în urma unui corner. Pentru olandez a fost primul gol marcat în deplasare din aprilie 2015.

REUTERS/Alberto Lingria

AS Roma a avut şansa egalării până la pauză, dar El Shaarawy (35) a nimerit bara. Egalarea a venit în debutul părţii secunde, prin Dzeko (52), după ce Karius a respins şutul lui El Shaarawy.

Un moment important s-a petrecut în min. 66, când fundaşul Alexander-Arnold a blocat în propriul careu cu mâna mingea trimisă de El Shaarawy, dar arbitrul nu a acordat penalty şi o eventuală eliminare.

Dzeko a avut noi ocazii în min. 63 şi 68, dar şi Alisson Becker (69) a fost la post la şansa lui Firmino.

Finalul a fost aprins, după ce Nainggolan (86) a adus echipa gazdă în avantaj, cu un şut sec din marginea careului, primul său gol în Champions League în 24 de partide, tot belgianul marcând şi al patrulea gol al romanilor (90+3), din penalty, după un henţ comis de estonianul Klavan.

AS Roma a primit gol pentru prima oară în ultimii cinci meciuri de acasă în Liga Campionilor.

Liverpool a suferit primul său eşec din actuala stagiune a competiţiei.

În finala din data de 26 mai, de la Kiev, Liverpool o va înfrunta pe Real Madrid, deţinătoarea trofeului, care a trecut de Bayern Munchen, după 2-1 şi 2-2.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram