În locul pieței „Alioșina” de pe strada Bogdan Voievod din sectorul Rîșcani al capitalei s-ar putea construi un complex rezidențial. Anunțul a fost făcut de compania Pro Imobil printr-un comunicat.

„Pe 16 mai, piața imobiliară din Chișinău va trece printr-un șoc, dar printr-un șoc plăcut. Iar motivul va fi startul unui standard al locuințelor în Chișinău, complet nou, nu doar pentru Moldova, ci și pentru țările din vecinătate. Proiectului i se atribuie statutul de 5 stele, total justificat, un proiect absolut nou și fără precedent la noi. Un lucru este cert: într-un an, zona familiară a pieței „Bogdan Voievod” va fi de nerecunoscut pentru toți locuitorii capitalei”, se arată în comunicatul companiei.

Tot acolo, se spune că terenul are un al proprietar și acesta nu este Kaufland, așa cum scria presa anterior, ci compania Eldorado Terra.

TV8 precizează că compania, care a ridicat mai multe blocuri locative în municipiul Chișinău, a fost înregistrată la Camera Înregistrării de Stat în 2008 și este fondată de alte două companii Energotehcomplet S.R.L și Î.M. Best Club S.R.L, iar administrator este Alexandr Rogovoi. Fondatori ai Best Club SRL sunt: Alexandr Rogovoi, Boris Shvartsman și Vasilii Şubă. Doi dintre care figurează și în lista de fondatori ai Energotehcomplet S.R.L – Rogoi și Svartsman, iar conducător este Natalia Ciochina.

În comunicat se precizează că „lansarea grandiosului proiect” va fi făcută de celebrul prezentator TV al programului „Пусть Говорят”, Andrei Malahov pe 16 mai la Radisson Blu.

Amintim că, vânzătorii din piața „Alioșina” au fost anunțați în luna decembrie 2017 de către administrație că piața se va închide la 1 februarie. Presa a scris că în acel loc ar urma să fie înălțat un mall. Despre clădirea sindicatelor din apropierea pieței, care este demolată, RISE-Moldova scria anterior că aceasta i-ar fi aparținut lui Ilan Șor și că ar fi ajuns, prin interpuși, în posesia lui Vladimir Plahotniuc. La 24 noiembrie 2017, actualul proprietar al imobilului „Regata Imobiliare” a obținut acordul Primăriei pentru înălțarea unui centru comercial în locul vechii clădiri.

Menționăm că, compania imobiliară Pro Imobil, cea care a făcut mare anunț, este vizată într-un dosar penal privind evaziunea fiscală. În același timp, în timp ce fondatorul afacerii era anunțat în căutare internațională, s-au făcut schimbări la nivelul proprietarilor companiei. Business-ul a trecut pe o altă companie, de pe „Pro Imobil Grup” SRL pe „Pro Imobil Company”, care, în noiembrie 2017, fusese cumpărată de alt SRL, la care unul dintre fondatori este un sportiv de nici 30 de ani, scrie Ziarul de Gardă.

„Immobile Consulting” SRL, noua proprietară a „Pro Imobil Company”, în numele căreia acționează agenții Pro Imobil, a fost înregistrată pe 9 octombrie 2017, cu sediul juridic pe Armenească, 28 și cu un capital social de 200 de lei. Fondatori, cu câte 50%, sunt Victoria Condratiuc (administratoare) și Alexandr Petcoglo, un sportiv de 30 de ani, originar din Basarabeasca. Acesta provine dintr-o familie modestă, tatăl său fiind șofer la primăria din localitate. Până în octombrie 2017, când a devenit fondator la „Immobile Consulting”, Alexandr Petcoglo nu a avut vreo tangență cu domeniul afacerilor, fiind antrenor la o sală de sport și una de lupte – Clubul Sportiv „Lion Muay Thai”. Președintele clubului este Octavian Orheianu, tot el vicepreședinte al Federației Mondiale de K-1 Amatori (WAK-1F) din R. Moldova, condusă de Dorin Damir, finul președintelui PD, Vladimir Plahotniuc.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!