Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a obținut permisiunea pentru producătorii moldoveni să exporte mere în Israel. Producătorii vor trebui să cheme controlorul ANSA ca să realizeze inspecția fitosanitară în livadă în perioada de vegetație și inspecția vizuală înainte de export la 2% din fructele lotului, se anunță într-un comunicat de presă al instituției.

La perfectarea certificatului fitosanitar, exportatorul va specifica că locul de producție și lotul de fructe a fost inspectat și s-a constatat că este liber de dăunători, care prezintă pericol fitosanitar pentru țara de import.

O condiție impusă este utilizarea materialul de ambalare nou, pe care să fie indicată țara de origine, precum și denumirea soiului, denumirea producătorului și numărul de înregistrare oferit de ANSA. Fiecare lot va trebuie marcat de către ANSA cu o etichetă „aprobat pentru Israel”.

ANSA atenționează că prezența unuia dintre dăunătorii de relevanță fitosanitară pentru Israel va conduce la rebutul lotului infectat și la renunțarea la exportul fructelor din livada unde a fost depistat dăunătorul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!