Incendiu la Judecătoria Buiucani. Un birou de la etajul șașe, cu o suprafață de nouă metri pătrați, a fost cuprins de flăcări. Nimeni nu a avut de suferit.

Incendiul a avut loc în jurul orei cinci dimineața. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, flăcările au afectat bunurile materiale din interiorul încăperii, fără a se răspândi.

La ora 5.03 minute, pompierii au fost alertați de urgență pentru a interveni la lichidarea unui incendiu izbucnit într-un birou din oficiul Judecătoriei sec. Buiucani din municipiul Chișinău. La fața locului au intervenit două echipaje de salvatori și pompieri care au reușit în timp scurt să localizeze arderea”, a menționat Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGSU.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii ne-a asigurat că nu a fost afectat niciun dosar, iar, cel mai probabil, flăcările au pornit de la un cablu de la computer.

„Nu a fost nici un dosar incendiat pentru că dosarele erau puse în safeu. A ars doar mobila și bunurile. Dosarele se păstrează în safeu și incendiul a fost localizat repede, în mai puțin de 30 de minute”, a spus Victor Micu, președinte CSM.

Procuratura Municipală a inițiat un proces penal. Au fost dispuse constatări tehnico-ştiinţifice şi, în funcţie de rezultate, va fi adoptată o soluţie legală în legătură cu acest caz.

Reporter: Carolina Russu