/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO.VIDEO/ O nouă pictură murală. Un covor imens a apărut în centrul Capitalei

missing
04 mai 2018, ora 16:15

„Această pictură murală a fost creată de un prieten de-al nostru Morozov, care s-a inspirat dintr-un covor de la bunica”, spune Igor, membru al echipei de lucru.

Peretele unei clădiri de lângă Biblioteca Națională s-a transformat într-o adevărată operă de artă urbană. Autorul lucrării este designerul Nicolae Morozov.

„Lucrăm pe zi – full day. Noaptea dormim aici. Schițele au fost cele mai grele. La ele s-a lucrat vreo 3-4 zile. Trebuie să cunoști matematica, să calculezi care pătrat să fie într-un anumit unghi”, menționează Igor.

Tinerii spun că lucrările sunt pe ultima sută de metri: „Ne ajută băieții care știu ce înseamnă grafică și pictură. Ne ajută mulți băieți și merg trecători și întreabă dacă trebuie ajutor și asta e plăcut când vor să te ajute. Maxim suntem până la 7 băieți aici, dar avem și domnișoare care ne aduc mâncare, asta tot e plăcut”.

Investițiile în pictura murală au fost de câteva mii de euro. Vopseaua a fost aleasă cu atenție, pentru ca pictura să reziste ploilor. Anul acesta urmează să mai fie pictați 5 pereți mari, iar desenele vor fi specifice culturii și tradițiilor moldovenești.

Foto: Locals.md

Foto: Locals.md

Foto: Locals.md

Foto: Locals.md

Foto: Locals.md

Foto: Locals.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram