Un grup de tineri a realizat un o pictură murală, inspirată din specificul covorului moldovenesc, pe o clădire din Chișinău. După o săptămână intensă de lucru, în această seară, la ora 22:00, va avea loc prezentarea oficială a picturii. S-a anunțat și un concert inedit cu lumini.

„Această pictură murală a fost creată de un prieten de-al nostru Morozov, care s-a inspirat dintr-un covor de la bunica”, spune Igor, membru al echipei de lucru.

Peretele unei clădiri de lângă Biblioteca Națională s-a transformat într-o adevărată operă de artă urbană. Autorul lucrării este designerul Nicolae Morozov.

„Lucrăm pe zi – full day. Noaptea dormim aici. Schițele au fost cele mai grele. La ele s-a lucrat vreo 3-4 zile. Trebuie să cunoști matematica, să calculezi care pătrat să fie într-un anumit unghi”, menționează Igor.

Tinerii spun că lucrările sunt pe ultima sută de metri: „Ne ajută băieții care știu ce înseamnă grafică și pictură. Ne ajută mulți băieți și merg trecători și întreabă dacă trebuie ajutor și asta e plăcut când vor să te ajute. Maxim suntem până la 7 băieți aici, dar avem și domnișoare care ne aduc mâncare, asta tot e plăcut”.

Investițiile în pictura murală au fost de câteva mii de euro. Vopseaua a fost aleasă cu atenție, pentru ca pictura să reziste ploilor. Anul acesta urmează să mai fie pictați 5 pereți mari, iar desenele vor fi specifice culturii și tradițiilor moldovenești.

Foto: Locals.md

Foto: Locals.md

Foto: Locals.md

Foto: Locals.md

Foto: Locals.md

Foto: Locals.md