/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Lista instituțiilor închise față de presă. Președinția, prima în top

missing
04 mai 2018, ora 13:38

Președinția a fost numită de opt ori de către participanții la sondaj, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) de șase ori. Locul trei în acest clasament a revenit Serviciului Fiscal de Stat (menționat de patru ori).

De trei ori au fost citați în sondaj Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Primăria municipiului Chișinău. Cu câte două mențiuni s-au ales Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Î.S. „Posta Moldovei”, Serviciul de Informații și Securitate, instanțele de judecată, Ministerul Justiției, Procuratura Generală, Cancelaria de Stat și Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Motivele de refuz indicate cel mai frecvent

Jurnaliștii au precizat și care au fost motivele pe care le-au invocat autoritățile în cazurile când au refuzat să ofere informațiile solicitate. În nouă cazuri, acestea nu au răspuns la solicitări: „Nu au invocat motive, pur și simplu nu au răspuns la cererea noastră”.

Cel mai des autoritățile au invocat pretextul protecției datelor cu caracter personal (opt cazuri). În două cazuri de refuz s-a făcut trimitere la secretul comercial. Alte motive invocate de reprezentanții statului au fost: „urmează să se documenteze deoarece nu știu despre această problemă”; agenda încărcată, „specialistul este în concediu”; informația e cu plată, etc.

La întrebările din sondaj au răspuns: TV8, Ziarul Capital Market, Moldova Curată, RISE Moldova, ziarul Jurnal de Chișinău, Ziarul de Gardă, Mold-street.com, NewsMaker, Crime Moldova, Sănătate INFO, ziarul Observatorul de Nord, Bizlaw, Unimedia, Radio Europa Liberă, Pro TV Chișinău, Agora.md, Deschide.md, Centrul de Investigații Jurnalistice, SP Bălți, moldNova.eu (2016 – febr 2018), Evenimentul Zilei, TVR Moldova, Gazeta de Sud.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram