/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Magazinele ar putea fi obligate să pună produse autohtone pe cel puțin jumătate din lungimea raftului

missing
04 mai 2018, ora 12:27

Scopul proiectului de lege este susținerea comercializării produselor alimentare autohtone. Iar, norma de 50% ar urma să fie aplicată la șase luni de la data publicării, iar lista produselor urmează a fi aprobată și actualizată anual de Guvern. Proiectul propune și completarea Codului contravenţional cu norme de stabilire a sancţiunilor pentru nerespectarea noilor cerinţe.

De asemenea, autorii proiectului propun plafonarea reducerilor comerciale pentru produsele alimentare cu maxim 10% în scopul balansării puterii de negociere a părților contractante. La fel, este stabilită perioada pentru acţiunile și activităţile de marketing şi publicitate. Perioada de promoție urmează să fie de până la 60 zile pe an per produs. De asemenea, termenul de plată al facturilor va varia în funcție de data-limită de consum și va fi de 7, 30 şi 45 de zile calendaristice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram