Socialistul Ion Ceban promite rai pentru angajații grădinițelor și școlilor. Dacă va ajunge primar general, candidatul PȘRM spune că le va mări lefurile. Acesta nu se oprește aici și adaugă în lista de promisiuni reparația a 80 de grădinițe și construirea a noi terenuri pentru copii. El nu a precizat însă din ce surse vor fi realizate aceste proiecte.

Conștient că multe din promisiunile sale necesită resurse financiare suplimentare, Ceban spune că va încerca să găsească bani pentru ca educatorii și pedagogii să nu cumpere din banii lor rechizite și materiale didactice.

Ajutorul Didactic la început de an în valoare de o mie de ei pentru fiecare pedagog. Dacă nu în acest an, cu certitudine în bugetul anului viitor,” a declarat Ion Ceban, candidat PSRM.

Socialistul mai spune că vrea facilități și pentru familiile cu mulți copii.

Grădinița gratis pentru familiile cu doi sau mai mulți copii preșcolari. Aceste familii au grijă de genofondul națiunii și noi suntem pur și simplu obligați să venim cu un minim suport pentru ele,” a adăugat Ceban.

Socialistul a ținut să precizeze că și în perioada în care s-a aflat în CMC a încercat să îmbunătățească situația din grădinițele și școlile din țară, totuși o parte din propuneri ar fi fost blocate. Salariile angajaților instituțiilor preșcolare din capitală s-au majorat cu 500 de lei la sfârșitul lunii septembrie, 2017.