/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Ofiţerii vamali ai unui aeroport londonez au descoperit 50 de crocodili transportați ilegal

05 mai 2018, ora 11:14

Reptilele urmau să ajungă la o fermă din Cambridgeshire, unde ar fi fost crescute pentru carne.

Animalele, care cântăreau în jur de 40 kg, nu au fost ţinute pe durata transportului în conformitate cu reglementările Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA), ceea ce a invalidat permisul acordat şi a făcut ca importul să fie ilegal.

În fiecare cutie era loc pentru patru crocodili, dar în total au fost plasate în fiecare recipient câte zece reptile de circa un picior fiecare (cca 30 cm).

„Pur şi simplu nu este acceptabil ca reptilele să fie transportate în acest mod. Crocodilii au început să se lupte în timpul zborului din cauza spaţiului limitat, aşa că s-a dat foarte puţină atenţie bunăstării lor. Vom confisca orice contravine reglementărilor, aşa că asta va servi de avertisment celor care se gândesc să transporte faună sălbatică în aceste condiţii”, a declarat Grant Miller, şeful forţei de frontieră care veghează la respectarea CITES.

Un crocodil a murit de la momentul interceptării transportului ilegal, iar animalele care au rămas în viaţă beneficiază în prezent de îngrijiri înainte de a li se găsi noi destinaţii.

Foto: skynews

Foto: skynews

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram