Opozantul, Alexei Navalnîi, reținut pe 5 mai la acțiunea de protest anti-Putin „El nu este regele nostru" pe Piața Pușkin din Moscova, a fost eliberat de poliție în cursul nopții.

După cum relatat singur pe Twitter, pe numele său au fost două procese verbale pentru încălcarea repetată a procedurii de organizare a unui eveniment public – adică organizarea unui miting neautorizat și de nerespectarea ordinelor poliției.

Cazul administrativ va fi examinat pe 11 mai de către Curtea Tverskoi din Moscova, a declarat pentru Interfax Veronica Polyakova, avocata Fundației Anticorupție.

Pe 5 mai în întreaga Rusie, s-au desfășurat mitinguri de protest „El nu este regele nostru”, programate să coincidă cu inaugurarea lui Vladimir Putin pentru al patrulea mandat prezidențial. Potrivit meduza.io, la mitinguri au fost reținuți peste 1.500 de persoane. Cele mai masive arestări au avut loc la Moscova și Sankt Petersburg. Sâmbătă seara UE a venit cu un mesaj prin care a condamnat arestările masive din Rusia.