/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Alexei Navalinîi, arestat la mitingul anti-Putin de la Moscova, a fost eliberat

missing
06 mai 2018, ora 09:33

După cum relatat singur pe Twitter, pe numele său au fost două procese verbale pentru încălcarea repetată a procedurii de organizare a unui eveniment public – adică organizarea unui miting neautorizat și de nerespectarea ordinelor poliției.

Cazul administrativ va fi examinat pe 11 mai de către Curtea Tverskoi din Moscova, a declarat pentru Interfax Veronica Polyakova, avocata Fundației Anticorupție.

Pe 5 mai în întreaga Rusie, s-au desfășurat mitinguri de protest „El nu este regele nostru”, programate să coincidă cu inaugurarea lui Vladimir Putin pentru al patrulea mandat prezidențial. Potrivit meduza.io, la mitinguri au fost reținuți peste 1.500 de persoane. Cele mai masive arestări au avut loc la Moscova și Sankt Petersburg. Sâmbătă seara UE a venit cu un mesaj prin care a condamnat arestările masive din Rusia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram