/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Amenzi de mii de lei pentru cei care nu vor avea grijă de animalele de companie

06 mai 2018, ora 11:34

Mai exact, proiectul prevede că lăsarea în primejdie a animalului de companie sau ținerea acestuia fără hrană sau medicamentele necesare se va sancţiona cu amendă de la 72 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice și cu amendă de la 90 la 120 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

Documentul mai prevede că ținerea sau creșterea câinilor fără autorizația necesară sau în condiții ce prezintă pericol pentru oameni sau animale se sancționează cu amendă de la 24 la 30 de unităţi convenţionale.

Codul contravențional nu mai prevede sancțiuni pentru eutanasierea sau comercializarea animalelor. Autorii inițiativei au eliminat actuala prevedere conform căreia capturarea sau eutanasierea animalelor de companie, ori comercializarea animalelor de companie, în scopul obţinerii produselor şi subproduselor de la acestea se sancţionează cu amendă de la 72 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizicen și cu amendă de la 240 la 300 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram