/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Abia înaintată și deja acceptată! Candidatura propusă pentru funcția de Ambasador în SUA, avizată de comisia parlamentară

missing
08 mai 2018, ora 13:24

Potrivit art.10 al Legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Reamintim că, vicepreședinta PDM a fost propusă în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite. Anunțul a fost făcut de Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal al partidului. „Aceasta a primit deja acceptul Departamentului de Stat al SUA. Acem încredere că va contribui la dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre”, a menționat Plahotniuc.

Candidatura Cristinei Balan urmează a fi aprobată de Guvernul Republicii Moldova și, ulterior numită prin Decret de Președintele țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram