/FOTO/ Peste 100 de tractoare, achiziționate din fonduri japoneze, au fost transmise agricultorilor din țară

08 mai 2018, ora 09:41

„Proiectul a oferit producătorilor agricoli din țara noastră oportunitatea de renovare şi înzestrare cu mijloace tehnice noi pentru a-și continua activitatea și a-și spori producția agricolă. Totodată, prin contribuţia Proiectului și investițiilor producătorilor agricoli locali au fost create peste 30.000 locuri de muncă, iar 50% din totalul terenurilor arabile din ţară au fost prelucrate”, a menționat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

Până în prezent, peste 4000 de agricultori și-au achiziționat tehnica necesară în cadrul acestui proiect, în condiții avantajoase: plată în rate, dobânda zero, fără garanție bancară sau gaj și cu posibilitatea de extindere a termenului de onorare a plăților.

În total, în cadrul proiectului 2KR au fost acordate granturi în valoare de 24,5 milioane de dolari SUA. Acestea sunt oferite sub formă de tehnică agricolă, până în prezent fiind procurate aproape 9000 de unități.

Foto: madrm.gov.md

Foto: madrm.gov.md

Foto: madrm.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram