Chișinăuienii sunt îndemnați să voteze cele mai interesante și necesare proiecte pentru Chișinău, depuse spre finanțare din fondul Bugetului Civili. Perioada de votare se va încheia pe 29 mai 2018 la ora 17.00.

În total în concurs au fost înregistrate 73 de proiecte, iar locuitorii Capitalei urmează prin vot să desemneze cele mai bune proiecte, accesând sondaj.chisinau.md.

Conform Regulamentului, cetăţenii vor putea să voteze atât online, cât și prin vot direct, prezentându-se la sediul Primăriei Chişinău, dar şi la sediile Preturilor de sector. Pentru a se elibera buletinul de vot, cetăţenii vor avea nevoie de buletinul de identitate.

Pentru proiectele înaintate spre finanţare prin intermediul Bugetului Civil au semnat circa 11.500 de persoane, iar valoarea totală a proiectelor ce urmează să fie implementate din bugetul municipal este de 3 milioane de lei.

Majoritatea proiectelor depuse țin de amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, amenajarea terenurilor de sport, amenajarea unor scuaruri, mese de șah în aer liber, iluminarea clădirilor istorice, reabilitarea parcurilor, colectarea selectivă a deșeurilor, extinderea fondului forestier, proiecte artistice și sculpturale sau protecția animalelor de companie fără stăpân.