„Astea două panglici au ocupat pământ străin”. Un bărbat a fost reținut de poliție după ce în cadrul evenimentului de la Complexul Memorial Eternitate a început a vocifera mesaje împotriva zilei victoriei și a arăta un pliant cu panglica SFântul Gheorghe.

În imaginile video vedem cum bărbatul strigă cuiva „Ați ocupat pământurile, le-ați dat la Ucraina și acum sărbătoriți”. În același tip o femeie replică „Noi nu reacționăm la debili!”. După replică, bărbatul scoate un pliant cu panglica „Sf. Gheorghe”, peste care era suprapusă svastica nazistă. După ce un bărbat i-a luat pliantul s-au început îmbrâncelile între ei. Ulterior au intervenit doi oameni îmbrăcați în negru care l-au escortat în afara mulțimii.

Poliția a venit cu un mesaj în care spune că un bărbat de 45 de ani, a fost reținut, după ce a dat dovadă de un comportament agresiv şi neadecvat, în timpul desfăşurării evenimentelor consacrate „Zilei Victoriei”, la Complexul Memorial „Eternitate”.

Pentru acțiunele lui, bărbatul s-a ales cu o procedură contravențională pentru huliganism nu prea grav și nesubordonarea sau cererii legitime a colaboratorului de ocrotire a normelor de drept.
Acesta va achita o amendă.