La Chișinău pe 15 mai va avea loc Festivalul Familiei, despre acest lucru a informat Igor Dodon pe pagina sa de facebook. La Comrat festivalul se va desfășura pe 12 mai, iar la Bălți pe 13 mai.

Invit toată lumea să se alăture acestor evenimente culturale care vor include un program distractiv atât pentru copii, cât și pentru maturi și are drept scop promovarea valorilor familiei tradiționale”, a scris șeful statului.

Totodată, Dodon salută inițiativa Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldovei de a organiza, la 12 mai un Marș pentru susținerea familiei tradiționale și spune că va participa la acest eveniment.

Președintele mai spune că, pe data de 21 mai, la invitația sa, la Chișinău va veni președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown. În același timp, potrivit lui Dodon, în perioada 14-16 septembrie, la Chișinău în premieră va avea loc Congresul Mondial al Familiilor la care vor participa circa 2000 de persoane din peste 50 de state. Printre invitați s-ar număra Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, și un înalt reprezentant al Vaticanului.