Mai multe intersecţii din municipiul Soroca au fost decorate cu desene ce ilustrează covoare naţionale moldoveneşti. Ideea îi aparţine Primăriei Soroca care mai are planuri de garnisire a localităţii în stil folcloric, informează MOLDPRES.

„Avem la Primărie un angajat talentat care poate picta bine şi care ne-a realizat ideile. Am plătit doar pentru vopsea, care este una specială, folosită de regulă la marcarea trecerilor de pietoni”, a precizat şeful Serviciului amenajare al Primăriei Soroca.

Primăria Soroca are mai multe planuri similare, menite să sporească atractivitatea turistică a localităţii:„După ce mai ornăm câteva intersecţii, preconizăm să desenăm un brâu moldovenesc în zona Cetăţii Soroca. Totodată, la intrarea în oraş vom instala o hartă turistică cu dimensiunile 3×6 metri, precum şi un panou mare fosforescent „Eu iubesc Soroca!”. Instalaţii similare vom plasa şi în alte regiuni ale localităţii”.

Soroca se regăseşte în lista celor opt oraşe din R. Moldova care au obţinut statut de municipiu în urma unei hotărîri de Parlament, adoptate în noiembrie 2016.

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md