Președintele susține că lucrările de reparație a sediului Președinției Republicii Moldova decurg conform graficului stabilit, iar darea în exploatare a sediului renovat este preconizată pentru data de 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova.

„La inițiativa mea, în fața Președinției, va fi amenajat un scuar al Domnitorilor Moldovei care va fi inaugurat în anul curent – Anul lui Ștefan cel Mare și Sfînt. Transmit în mod repetat sincere mulțumiri Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan pentru faptul că a răspuns solicitărilor noastre și s-a oferit să acopere integral cheltuielile pentru reparația clădirii Președinției”, a scris pe pagina sa de Facebook Igor Dodon.

Președintele a mai menționat că după darea în exploatare a Președinției va fi organizată săptămâna Ziua Ușilor Deschise în sediul instituției prezidențiale.

Menționăm că, Președinția, devastată în timpul protestelor din aprilie, este reconstruită de o companie din Turcia, selectată în urma unei licitații, iar lucrările sunt efectuate de muncitori moldoveni. Președintele a spus că statul turc nu a cerut nimic în schimbul banilor pe care îi oferă pentru reparație. În total, lucrările ar putea costa 10 milioane de euro.

Foto: Igor Dodon

Foto: Igor Dodon

Foto: Igor Dodon

Foto: Igor Dodon

Foto: Igor Dodon

Foto: Igor Dodon