/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Marți - numită de Plahotniuc, joi - confirmată de Guvern. Balan, tot mai aproape de funcția de ambasador al SUA

missing
10 mai 2018, ora 15:21

Cristina Balan va deveni ambasadoare abia după ce președintele Igor Dodon va semna Drecretul privind numirea ei în funcție. Menționăm că anterior, serviciul de presă al Președinției ne-a informat că președintele urmează să se gândească dacă va susține sau nu numirea lui Balan în funcție.

Potrivit democraților, în partid, Cristina Balan s-a ocupat de stabilirea şi dezvoltarea parteneriatelor dintre PD și organizațiile externe. Acum câțiva ani, jurnaliștii de la RISE Moldova au scris că Balan a fost implicată în mai multe tranzacții financiare care ar avea legătură cu Plahotniuc. Cristina Balan a reprezentat în 2008 și compania cipriotă „Daranian Holdings” Ltd care a cumpărat Întreprinderea de Stat Complexul hotelier „Codru” contra sumei de 50,3 milioane de lei. Edificiul a fost ulterior transferat către „Finpar Invest” SRL. Acest fapt este confirmat prin actele pe care RISE le-a anexat la investigația realizată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram