/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Peste o sută de primari din România și Republica Moldova se reunesc la Chișinău. Ce vor discuta

missing
10 mai 2018, ora 11:53

La Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova vor fi trecute în revistă rezultatele colaborării celor două asociații ale primarilor din România și Republica Moldova și vor fi trasate prioritățile pentru perioada următoare.

Evenimentul are loc în contextul în care în 2018 celebrăm Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Menționăm că, asociația Comunelor din România (ACoR), alături de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a fondat în anul 2013 Consiliul Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM), pentru a impulsiona relațiile dintre localitățile din România și Republica Moldova. Rezultatul colaborării dintre ACoR și CALM sunt cele peste 100 de înfrățiri între unitățile administrativ-teritoriale din România și Republica Moldova.

De asemenea, în această perioadă a fost modificat cadrul legal din România, în vederea acordării dreptului APL din România să finanțeze direct, din contul bugetelor locale, proiecte și activități în localitățile înfrățite din Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram