Valeriu Munteanu depune din nou o contestație împotriva lui Ion Ceban. De această dată, candidatul PL la funcția de primar de Chișinău cere instanței să contracareze acțiunile președintelui Dodon, care apare într-un spot în susținerea candidatului PSRM în cursa electorală.

Potrivit liberalilor, președintele a făcut agitație electorală pentru Ceban, iar spotul video a fost difuzat pe mai multe rețele de socializare. Munteanu subliniază că potrivit legislației concurenții nu au voie să utilizeze în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituții de stat sau autorități publice, atât din țară, cât și de peste hotare.

„Conform materialului video anexat constatăm cu certitudine încălcarea de către pârât a interdicțiilor enunțate, utilizat în calitate de material electoral, fiind utilizată nu numai imaginea dar integral expus un discurs al Președintelui Republicii Moldova, dlui Igor Dodon”, se menționează în sesizarea lui Munteanu.

Liberalul mai punctează că spotul este difuzat contrat prevederilor legale și trebuie interzis pentru difuzare, iar Ceban trebuie sancționat pentru încălcarea comisă. În acest sens solicită instanței să îi interzică lui Dodon să se implice în campania electorală pentru susținerea candidatului PSRM pentru primăria Chișinău.