În deținut în vârstă de 63 de ani a decedat laPenitenciarul nr.18 din Brănești, la doar câteva minute după reîntoarcerea sa de la Spitalul Orhei.

Potrivit Departamentului Instituții Penitenciare, în cursul zilei, bărbatul s-a adresat medicului de gardă cu proleme de sănătate, fiindu-i acordată asistența medicală calificată. Concomitent, a fost solicitat imediat serviciul urgență 112, pentru transportarea deținutului la Spitalul Orhei.

Odată reîntors de la spital, bărbatul a decedat la doar câteva minute după ce a pășit pragul penitenciarului.

Vicedirectorul medical al Spitalului din Orhei a refuzat să ne ofere informații despre starea pacientului, investigațiile care i s-au efectuat și respectiv tratamentul și condițiile în care a fost externat. Deși inițial a negat că deține informații despre deținut, la un moment dat acesta a declarat că nu vrea să ne ofere detalii și ne-a închis telefonul, iar ulterior nu a mai răspuns la apelurile noastre.

Nici cei de la DIP nu au putut să ne răspundă la întrebări, menționând că nu sunt în cunoștiință de cauză despre investigațiile și tratamentul pe care l-a primit deținutul la Spitalul de la Orhei. Totuși, aceștia ne-au menționat că i-au acordat ajutorul medical necesar în cadrul instituției, iar la externarea din spitalul de la Orhei bărbatul se simțea bine.

Despre deces conducerea penitenciarului a informat rudele deținutului, Avocatul poporului, Inspectoratul de poliție Orhei și Procuratura.