/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un deținut a murit în penitenciar la câteva minute după ce s-a reîntors de la Spitalul Orhei. Ce spun autoritățile

missing
11 mai 2018, ora 08:33

Potrivit Departamentului Instituții Penitenciare, în cursul zilei, bărbatul s-a adresat medicului de gardă cu proleme de sănătate, fiindu-i acordată asistența medicală calificată. Concomitent, a fost solicitat imediat serviciul urgență 112, pentru transportarea deținutului la Spitalul Orhei.

Odată reîntors de la spital, bărbatul a decedat la doar câteva minute după ce a pășit pragul penitenciarului.

Vicedirectorul medical al Spitalului din Orhei a refuzat să ne ofere informații despre starea pacientului, investigațiile care i s-au efectuat și respectiv tratamentul și condițiile în care a fost externat. Deși inițial a negat că deține informații despre deținut, la un moment dat acesta a declarat că nu vrea să ne ofere detalii și ne-a închis telefonul, iar ulterior nu a mai răspuns la apelurile noastre.

Nici cei de la DIP nu au putut să ne răspundă la întrebări, menționând că nu sunt în cunoștiință de cauză despre investigațiile și tratamentul pe care l-a primit deținutul la Spitalul de la Orhei. Totuși, aceștia ne-au menționat că i-au acordat ajutorul medical necesar în cadrul instituției, iar la externarea din spitalul de la Orhei bărbatul se simțea bine.

Despre deces conducerea penitenciarului a informat rudele deținutului, Avocatul poporului, Inspectoratul de poliție Orhei și Procuratura.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram